Nu te oferi voluntar să fii focul din păcatele ascunse ale lumii… preferă ca parfumul iubirii să-ți dea un sărut la răsărit atunci când încep să alunece crăpături minuscule de paie lungi și subțiri de lumină galbenă.

Nu te oferi voluntar să fii o pradă ușoară într-o iubire clandestină, vinovată… mai degrabă preferă dulcea mânie a pașilor pe nisip ce lasă amprenta unor ecouri incomparabile ale tălpilor din muzica inimii, și lasă în urmă umbrele trecutului care-și fac loc pentru ziua de mâine.

Nu te oferi voluntar în a înghiți o supradoză de scânteie palidă în încercarea de a ajunge departe până la răscrucea cu drumul curcubeului, ori să aștepți până norii croșetează o perdea imensă de apă… preferă să faci pași mărunți, aducând însemnări venite din adâncuri de suflet, chiar dacă acest drum ar dura o eternitate și încă o zi, întrezărind printre degete doar frânturi din peisajul vieții.

Nu te oferi voluntar să fii omul fără umbră, vreau să vrei în brațele iubirii să-ți simți sufletul acasă, și nu doar atunci când Luna urcă tiptil pe furiș pentru a găsi în stele ascunziș… preferă să ți se spună că ești rază de soare, că dai nopților culoare, că lângă tine place dimineața, ori că-n pierdutele paradisuri stelele luminează viața.

Nu te oferi voluntar să te ascunzi după cuvinte cu ochii înlăcrimați și zâmbete false, în acea fericire periculoasă în care zâmbești public, dar mărgele de diamante îți alunecă pe obraz discret…. nu merită.

Nu te oferi voluntar să mai fii lovit/ă în suflet, căci nu cred că ai lacrimi de plâns, și nici glas ca să ne poți spune cât de tare te-ar durea… preferă să știi că totul din tine de tine depinde, ori că te privești ca pe o floare de nu-mă-uita…

Nu te oferi voluntar să-ți lași încrederea în mâinile oricui, pentru că e viața ta și oricum nu-i pasă nimănui… preferă să trăiești în simplitate, modestie, știind că lucrurile minunate sunt fragile și că omul are nevoie doar de trei lucruri esențiale pentru a-și pune capul pe pernă liniștit: minte, obraz și inimă. Atunci se poate numi Om! 

NICIUN COMENTARIU

Lasă un gând